Kako Napisati CV - Primjeri


Ovdje doznajte kako napisati Curriculum Vitae (CV).
Napišite životopis profesionalno i ostvarite što želite
.

CV je jasno napisan pregled vašeg obrazovanja, iskustva, rada, prezentacija, nagrada, poslovnih odnosa i ostalih detalja važnih za budući odnos kojeg želite zasnovati i zbog kojeg pišete životopis.

CV se prvenstveno koristi prilikom podnošenja molbe za posao odnosno poslovni položaj. Ovisno o položaju za koji se natječete životopis može naglašavati one detalje koji su u konkretnom slučaju važniji za mjesto za koje se natječete.

Kako napisati CV?

Bez obzira kako ga napisali, Curriculum Vitae mora sadržavati:
-ime i prezime, datum i mjesto rođenja,
-kontakt podatke koji uključuju punu adresu, broj telefona, email.
-podatke o školama koje ste završili odnosno pohađali i u kojem vremenskom razdoblju,
-zatim radno iskustvo a sve izloženo kronološkim redom.

Ukoliko imate takve obavezno navedite:
-vaše publikacije ili djela, nagrade, stipendije, dozvole i ostale informacije koje su relevantne za mjesto za koje se natječete.

Koji god podatak navedete potrebno je navesti datum odnosno vremenski termin određenog događaja. Npr. ukoliko se radi o nagradi treba navesti datum dobivanja.

Nije nužno ali je korisno navesti i dopunske stvari kojima se bavite kao što je sport ili hobi. Pri tome treba paziti da se navedu samo oni koji će koristiti i doprinijeti vašim izgledima za postizanje cilja zbog kojeg CV i pišete. Npr. ukoliko se natječete za posao sa djecom ne treba spominjati kao hobi pucanje iz oružja.
Vrlo dobar hobi u ovom slučaju bio bi npr. sudjelovanje u izviđačima...nadam se da ste dobili ideju...

Treba napomenuti da se u stručnoj terminologiji Curriculum Vitae i Životopis razlikuju.

U tom smislu životopis prestavlja kratki pregled vaših vještina, obrazovanja i iskustva bez duljeg literarnog opisivanja.


CV bi predstavljao duži i opširniji oblik pregleda vaših vještina, obrazovanja i iskustva koji bi uključivao i detaljnija pojašnjenja. Danas se sve više koristi rezime ili životopis.
Ova razlika ne treba vas opterećivati dok god ste uključili sve važne podatke koji su gore navedeni.

Uvijek je najbolje pogledati primjere:

CV 1

CV 2

Paket Životopisa!! Evo link: Komplet Životopisa Besplatno je.

Što ćete dobiti?

12 primjeraka životopisa iz stvarnog života + 3 EU certificirana obrazca za životopis. Samo ispunite polja u obrazcu i imate profesionalno napisani životopis za bilo koju priliku!
Eto sad znate sve što je potrebno da sastavite životopis i da uspješno ostvarite novi radni odnos odnosno položaj. Sretno!
Da biste otvorili paket potreban vam je WinRar arhiver. Ako ga već nemate, možete ga skinuti ovdje WinRar . Nakon što ga skinete na vaš kompjuter, instalirajte ga i sa njime otvorite paket.

Hvala na posjetu.

Posao kod kuće

Studomat

Nadam se da će vam dobro napisan životopis omogućiti i radno mjesto sa kojim ćete biti sretni.
Sretno svima sa traženjem posla!